Po desetletjih iskanja so končno našli pesem Time waits for no one, ki jo je leta 1986 prepeval legendarni Freddie Mercury. Pesem so takrat izločili iz muzikala Time, zdaj pa jo je našel Freddiejev prijatelj in jo ponovno posnel.

Leta 1986 je Freddie Mercury s prijateljem Daveom Clarkom pripravljal pesem Time waits for no one, ki je bila posneta za muzikal Time. Clark, ki je pesem napisal, je tujim medijem povedal: “Ko smo jo prvič posneli, sta bila na posnetku le Freddiejev glas in klavir. Koža se mi je naježila. Bilo je čarobno.” Potem pa so v studiu Abbey Road pesem združili s še 48 posnetki, na katerih so bili samo vokali. “Tega v Abbey Roadu ni storil še nihče,” je še omenil in dodal, da je bilo fantastično, vendar je še vedno imel občutek, da je bil prvotni posnetek boljši, a se je izgubil v arhivih studia.

Clark ni nikoli obupal in pesem leta 2017 znova našel, nato pa je dve leti potreboval, da je s posnetka potegnil Freddijev glas in ga rešil. Na posnetku, ki je nastal leta 1986, ga je spremljal klavirist Mike Moran, ki se je letos pridružil v “popravljanju” in opremljanju posnetka.

Legenda, ki je zaslovela s skupino Queen

Mercury se je kot Farrokh Bulsara rodil na tanzanijskem otoku Zanzibar, njegovi starši pa so pripadali indijski skupnosti Parsov. Večino mladosti je sicer preživel v Indiji, kjer se je pri sedmih letih prvič seznanil s klavirjem. Ko je bil star 17 let, se je s starši preselil v Anglijo, kjer je začel obiskovati fakulteto za umetnost in grafično oblikovanje in tam tudi uspešno diplomiral.

Kot velik ljubitelj glasbe je bil član različnih glasbenih skupin, dokler ni spoznal Rogerja Taylorja in Briana Mayja. Njihova skupina se je imenovala Smile, pozneje, ko se jim je pridružil še John Deacon, pa se je na predlog Freddieja preimenovala v Queen. Mercury pa ni le pel, ampak je imel velik talent tudi za pisanje pesmi. Za skupino je napisal številne zimzelene uspešnice: od We Are the Champions, Killer Queen, Somebody to Love, Don’t Stop Me Now, Crazy Little Thing Called Love do Bohemian Rhapsody, ki se je na prvem mestu britanske glasbene lestvice obdržala devet tednov in uživa sloves tretjega najbolj prodajanega singla v Veliki Britaniji.

Vir: 24ur.com