Kaj je piškotek

V praksi skoraj vsa spletna mesta, kot tudi ta, uporabljajo piškotke. Piškotki so podatki o uporabniku, ki jih spletni brskalnik shrani na računalniku ali drugi elektronski napravi, da bi izboljšali vašo uporabniško izkušnju. Ta spletna stran opisuje katere informacije so zbrane, kako jih uporabljamo in zakaj je potrebno, da piškotke shranimo. Z vami bomo delili tudi, kako lahko preprečite shranjevanje teh piškotkov, vendar lahko to zmanjša ali “pokvari” uporabniško izkušnjo na spletnem mestu.

Za več informacij o piškotkih obiščite spletno stran Wikipedia article on HTTP Cookies

Kako uporabljamo piškotke

Piškotke uporabljamo iz različnih razlogov, ki so opisani spodaj. Žal v večini primerov ni industrijskih standardov za onemogočanje piškotkov, ne da bi pri tem popolnoma onemogočili funkcinalnosti, ki jih dodajajo na to spletno mesto. Priporočamo vam, da se strinjate z uporabo vseh piškotkov, ne glede na to ali ste prepričani, ali jih potrebujete ali ne, ker zagotavljajo storitve, ki jih uporabljate.

Onemogočanje piškotkov

Nastavitev piškotkov lahko preprečite tako, da prilagodite nastavitve v vašem brskalniku (glejte zavihek Pomoč “Help” v vašem spletnem brskalniku). Zavedati se morate, da z onemogočanjem piškotkov vplivate na funkcionalnosti tega in ostalih spletnih mest, ki jih obiskujete. Onemogočitev piškotkov običajno vpliva na onemogočitev funkcionalnosti in značilnosti tega spletnega mesta. Priporočljivo je, da ne onemogočate piškotkov.

Piškotki ki jih omogočimo

Piškotke uporabljamo, ko ste vpisani na spletni strani. To vam omogoča, da se ne potrebujete vpisovati vsakič, ko obiščete našo spletno stran. Ko se izpišete iz vašega profila se piškotki običajno odstranijo ali izbrišejo. 

Ta spletna stran uporablja spletno trgovino in plačilne storitve. Nekateri piškotki so bistveni, da si zapomnijo vaše naročilo in zagotavljajo pravilno obdelavo podatkov.

Piškotki tretjih oseb

V nekaterih posebnih primerih uporabljamo piškotke, ki jih zagotavljajo zaupanja vredne tretje osebe. V naslednji odstavku so navedene podrobnosti na katere piškotke tretjih oseb lahko naletite tekom obiska na spletni strani. 

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, ki je ena izmed najbolj razširjenih in zaupanja vrednih analitičnih rešitev na spletu. Pomaga nam pri razumevanju vaše uporabniške izkušnje na spletni strani in nam jo omogoča izboljšati. Ti piškotki lahko spremljajo, koliko časa ste porabili z obiskom spletne strani, nam pa pomaga, da še naprej ustvarjamo za vas zanimive vsebine. 

Za več informacij o piškotkih Google Analytics, obiščite uradno spletno stran Google Analytics page

Third party analytics are used to track and measure usage of this site so that we can continue to produce engaging content. These cookies may track things such as how long you spend on the site or pages you visit which helps us to understand how we can improve the site for you.

Več informacij

Upamo, da so stvari razjasnjene in kot je bilo omenjeno, je ponavadi varnejše, da pustite piškotke omogočene. V primeru, da potrebujete več informacij, nas prosim kontkatirajte 

Email: sohtorg@gmail.com