Plastik Funk

Čas je za FUNK fenomena! Rafael Ximenez in Mikio Gruschinske sta dokaz, da je pot do uspeha v elektronski glasbi lahko dolga, a se vztrajnost, trud in trdo delo izplačajo. Duo se je prvič srečal leta 2002 v kölnskem klubu, v Nemčiji, kjer je Gruschinske deloval kot rezidenčni DJ, Ximenez pa se mu je pridružil kot gostujoči ustvarjalec. Kmalu sta ugotovila, da se njuna glasbena okusa in stila odlično ujameta, in nastal je dvojec PLASTIK FUNK. V glasbenih vodah sta kmalu postala prepoznavna kot producenta najbolj znanih dance ritomv; posodobljene verzije Hip-Housea, prilagojene na novi EDM svet.

 

Skozi leta sta s svojim delom pritegnila pozornost ostalih DJjev. Skladba “Who”, nastala v sodelovanju s Tujamo, je postala svetovni hit, ki so ga predvajali tudi Tiesto, Steve Angello, Nicky Romero in Afrojack. Od preboja Plastik Funk redno osvaja vrhove mednarodnih dance in Beatport lestvic. Njuna najpopularnejša izdaja “Doctor Who!” (Original Mix) se je prebila celo na lestvico top 20 najboljših singlov v Veliki Britaniji.

Turneje so Plastik Funk popeljale v Brazilijo, Korejo in povsod vmes. Rekordno sezono sta zabeležila poleti 2014, ko sta svoj pečat dodala festivalom Tomorrowland, Pacha NYC in Castle Chicago, izvedla turnejo po Aziji in postala rezidenčni DJ duo v NeonSplash Privilege na Ibizi. Vse skupaj je doseglo vrhunec s predstavo v svetovno znanem klubu Ushuaia na Ibizi, kjer sta se na osebno povabilo pridružila rezidenčnemu showu superzvezdnika Aviciija.

Njuna najnovejša izdaja, pod okriljem Flamingo Records, bo nastala v sodelovanju s kolegi iz Slovenije – Vanillaz in Kosto Radmanom, ki jo je #hardwell že predstavil v svoji radijski oddaji Hardwell on air.

Kaj še čaka dvojec Plastik Funk? Na obzorju je še nekaj novih izdelkov, pripravljata redne mesečne oddaje pod imenom #FunkYouVeryMuch in ob vsem nadaljujeta svoje zanimivo in funky popotovanje po svetu.